Oletko kiinnostunut toimittamaan teemanumeron Terrassa? Jos sinulla on hyvä idea, ota yhteyttä päätoimittajaan. Teemanumeron voi koostaa esimerkiksi Terran alaan sopivan tutkimushankkeen pohjalta. Se voi syntyä myös työstämällä tieteellisen kongressin työryhmäesitykset artikkeleiksi. 

 • Terra hakee kirja-arvostelutoimittajaa

  2020-10-19

  Kirja-arvostelutoimittajan tehtävänä on valita Terrassa arvosteltavia, kotimaisia ja ulkomaisia teoksia, jotka kiinnostavat Terran lukijakuntaa. Kirja-arvostelutoimittaja pyytää arvostelukappaleet kustantajalta ja etsii teoksille arvioijat. Hän voi myös itse laatia kirja-arvosteluja. Jokaisessa numerossa arvioidaan 1—4 teosta. Vuosittain ilmestyvien teemanumeroiden toimittajat vastaavat kuitenkin tavallisesti itse teemaan sopivien kirja-arvostelujen hankkimisesta. Kirja-arvostelutoimittaja perehdytetään tehtäväänsä, joten aiempi kokemus ei ole välttämätön. Kokemus toimittamisesta luetaan kuitenkin hakijan eduksi. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluettelon kera pyydetään lähettämään Suomen Maantieteellisen Seuran hallitukselle osoitteeseen sms-hallitus@helsinki.fi 15.11.2020 mennessä. Tehtävä täytetään 1.1.2021 alkaen. Kerro hakemuksessa vahvuuksistasi, osaamisestasi ja kiinnostuksestasi tehtävään.

  Lisätiedot: Maarit Sireni, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 4423661, Maria Merisalo, Suomen Maantieteellisen Seuran puheenjohtaja, p. 044 5551233, ja Laura Kippola, Suomen Maantieteellisen Seuran toiminnanjohtaja, p. 044 9708154.

  Lue lisää nimikkeestä Terra hakee kirja-arvostelutoimittajaa
 • Oikean kokoinen kaupunki?

  2020-07-01

  Uusin Terra 132:2 on ilmestynyt sähköisenä. Paperilehti ilmestyy heinä-elokuun vaihteessa. Lokakuussa 2020 julkaistavan teemanumeron otsikko on "Oikean kokoinen kaupunki? Pienet ja keskisuuret kaupungit tutkimuksen ja kehittämisen kohteina". Teemanumeron toimittavat Annuska Rantanen (TAU), Ari Hynynen (TAU), Jari Kolehmainen (TAU) ja Hannele Kelavuori (Iisalmen kaupunki).

  Terran toimitus toivottaa hyvää kesää kaikille!

  Lue lisää nimikkeestä Oikean kokoinen kaupunki?
 • Toimita teemanumero Terraan

  2020-01-29

  Oletko kiinnostunut toimittamaan teemanumeron Terraan? Jos sinulla on hyvä idea, ota yhteyttä päätoimittajaan. Teemanumeron voi koota esimerkiksi Terran alaan kuuluvan tutkimushankkeen pohjalta. Se voi perustua myös tieteellisen kongressin työryhmäesityksiin, jotka jatkojalostetaan artikkeleiksi ja katsauksiksi. Ehdotuksia vuoden 2021 teemanumeroksi pyydetään 29.5.2020 mennessä.

  Lue lisää nimikkeestä Toimita teemanumero Terraan